Категории в блога

Категории Подкатегории

Мед за сияйно лице

    ЗДРАВЕ    0 Коментара 16.09.2015
Мед за сияйно лице

Медът е лечебна сила. Единственият продукт, който никога не се разваля. Свойствата му помагат за лечение на различни заболявания. Всички знаем тези факти и от векове го използваме в ежедневието си – като храна, като лекарство, в козметиката, в медицината.

Медът предоставя на кожата ценни витамини и минерали. Той действа антибактериално и има способността да задържа влагата, което го превръща в чудесно средство както за мазна, така и за суха кожа. Медът се справя чудесно и с акне. 

И тъй като с настъпването на есента е време да подмладим кожата си, ще ви запознаем с няколко лесни маски за лице с мед.

 

Мед и лимон против черни точки

1 лъжица мед + 1 лъжица сок от лимон = БЕЗ черни точки

Смесете меда и изстискания сок от лимон, разбъркайте и нанесете върху проблемните зони. Може да усетите леко пощипване, но не се безпокойте, това е знак, че маската действа. Изчакайте, не повече от 15 минути, и изплакнете с хладка вода. Повтаряйте процедурата 2–3 пъти в седмицата.

Мед и канела за свежо и гладко лице

2 лъжица мед + 1 лъжица канела = Свежо лице

Смесете меда и канелата. Разбъркайте добре и нанесете внимателно върху цялото лице. Постойте с маската около 20 минути, не повече, защото медът се разтича. Изплакнете с хладка вода или с лайка. Правете маската поне веднъж в седмицата.

 

МЕД

Мед + Мед = ПИЛИНГ ефект

Почистете добре лицето си с мицеларна вода. Нанесете тънък слой мед. Потупайте за кратко лицето с помощта на пръстите си. По този начин ще почистите порите и ще си осигурите пилинг ефект. След процедурата, изплакнете с хладка вода и нанесете крем.

 

 

 

 

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода