Категории в блога

Категории Подкатегории

Как да изберете най-подходящите стелки

    ХИТРИНКИ    0 Коментара 10.10.2015
Как да изберете най-подходящите стелки

Стелките за обувки са изключително полезни и важни „помощници“ в ежедневието ни, въпреки че сякаш нямаме навик да ги използваме. А те могат да ни спестят дискомфорта от стоене на крака, от ходене или просто от седяне на едно място. Как ли? Твърдите обувки, могат да станат по-меки, високият свод може да се коригира, ниският – също, широките обувки могат да станат по мярка, тежестта, която пада върху възглавничките на стъпалата може да се разпредели и т.н. И всичко това благодарение на подходящите стелки. Ако мечтаете за масаж на краката или за приятна миризма след като цял ден сте носили затворени обувки, решението са масажни и антибактериални стелки. Да, вече съществуват и такива!

За зимния сезон много разпространени са термостелките, т.нар. „зимни“ стелки, които са направени от плат и могат да се перат.

Ортопедичните стелки регулират свода, в зависимост от състоянието на стъпалото и необходимостта от „корекция“. Поддържат надлъжния и напречния свод.

Масажиращите гелстелки облекчават точките на натоварване и разпределят тежестта.

Антибактериалните предпазват краката от развитие и разпространение на гъбички, внасят комфорт и свежест на краката.

Спортните стелки са изключително меки, предпазват от натъртване и набиване на стъпалата и освен това попиват влагата.

Анатомичните внимателно повдигат свода, тъй като посредата имат малка издутина.

Силиконовите гел стелки за пети, поемат натоварването при ходене. Поради голямата си еластичност, предпазват от наранявания.

Стелките за плоскотъпие (дюстабан) поддържат площта на ходилото от петата до ставите, без пръстите. Изработени са от естествена кожа и метална дъга за поддържане на формата.

Силиконовите стелки за възглавничтите на ходилата са много подходящи за обувки, боти и ботуши с ток. Те уравновесяват тежестта, която пада именно в предната част на крака и предотвратява болката.

Колкото и да са качествени определени обувки, без подходящи стелки те губят част от предимствата си. Понякога ни е необходимо много малко, за да се чувстваме комфортно. Обикновено търсим причина в некачествена изработка, дефектна обувка, изкривен шев, а не се замисляме, че проблемът може да бъде разрешен само с чифт подходящи стелки. Ако не можете сами да се ориентирате, попитайте. Винаги можете да разчитате на компетентни лица, които ще ви помогнат в избора на стелки, които са точно за вас!

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода