Категории в блога

Категории Подкатегории

Какво говорят обувките на жената за нея самата

    ЛЮБОПИТНО    0 Коментара 16.11.2016
Какво говорят обувките на жената за нея самата

За какво могат да съобщят на принца обувките на красавицата?

Екскурзия в историята

Във всички времена на женските обувки се е придавало огромно значение. Във времето на дългите поли подаващия се от под полата нос на обувката е бил сигнал за кавалера, че нямат нищо против да му покажат и по- нататък. Затова обувките , тип”лодка” и тогава са били смятани за много елегантни.
Сега при някои момичета полата присъства само символично, но и сега красавицата обръща носа на обувката си към този, който действително и харесва. Към неговата посока ще сочат и нейните колене, а ако кръстосва крак върху крак, то горния и крак сочи най- симпатичния и обект, даже и тя да флиртува с някой друг.
При японките изолираността на жената от земното и скверното, се е подчертавала именно от сложната конструкция на краката. Те едва са могли да се придвижват, какъв ти там феминизъм – боже опази!. Само една трогателна безпомощност, изисканост и изтънченост….
А например в Русия женската обувка е била много удобна – през лятото – сандали; през зимата – валенки. Затова жените са можели и кон в галоп да спрат, и в горяща къща да се хвърлят. С такива жени мъжете направо са се разглезили! И затова жените сега се опитват да си върнат загубената слабост, клатейки се на тънки и високи токчета както по леда през зимата, така и в пясъка на плажа...
Сетих се и за нещо интересно за Русия: там сега жените купуват повече чифтове обувки, отколкото в богатите Европа и Америка… И са готови да търпят неудобства, само за да намерят своя принц.

Класическите „лодчици” : всичко е под контрол

Остър нос, високо токче – нищо излишно. Само класика! Такива обувки има в гардероба на почти всяко момиче. Само че на някой те са скътани „за официален случай”, а други ходят с тях всеки ден.
Любителките на остроносите обувки на високи токчета се стремят във всичко да са на висота. Да контролират ситуацията и да са в центъра на внимание. И нямат нищо против да бъдат носени на ръце, макар и виртуално. Тънкият ток подчертава нейната крехкост, а в съчетание със закрития дълъг нос на обувката – и нейната загадъчност… Тя иска да бъде лейди и очаква такова отношение…
Всъщност, психолозите са забелязали такова наречения „комплекс на Пепеляшка”. Това е, когато жената не се гласи в ежедневието си с нищо особено, но в шкафа има скрити скъпи и красиви обувки. Тя не ги носи, но са и нужни , за да и напомнят винаги, че във всеки момент може да стане принцеса, ако поиска да ги обуе. И това я успокоява. Макар че… отдавна е трябвало да ги износи и да си купи други.

Платформата: напред, ще завладяваме висотите!


Модата на платформите е издигнала жените до нови висоти. Краката изглеждат по-дълги. Налага се, да се придвижва по- внимателно, а току-виж, може и да полети… Любителките на платформите в живота искат да достигнат грандиозни висоти. Тегли ги нагоре и те се качват на платформи. А настройката им е сериозна и решителна! Ако платформата е дебела, а токчето-тънко, значи жената сигнализира: „Надеждни рицарю, притечи се на помощ със своето надеждно рамо, защото иначе няма да се задържа на вълните на житейските бури… И дай още пари. Ама повече…”
Платформата с устойчив ток предава друго съобщение на света: „Сама всичко мога и сама всичко ще постигна! Макар и да съм слаба и женствена, но грижи с мен няма да имаш…”

Източник: www.thememoires.com

Снимка: Интернет

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода