Категории в блога

Категории Подкатегории

Детокс на гардероба

    МОДА    0 Коментара 06.12.2016
Детокс на гардероба

Свикнали сме да свързваме настъпването на всеки нов сезон с неизменната обиколка по магазините. Винаги имаме нужда от още някой и друг пуловер, две-три едноцветни блузи, а защо не и нови ботуши и палто?

Но колко често се прибираме у дома с пълни торби и установяваме, че вече притежаваме нещо подобно на това, което сме си купили? Няма нищо лошо ако въпросното нещо е част от така наречения капсулен гардероб с класически елементи и има нужда от подмяна. Но ако за пореден път сте си купили сива жилетка, а на закачалките вече имате други две, които рядко носите, значи имате нужда от детокс на гардероба.

Как да постигнете това “пречистване” на личния си стил? Ето нашите пет съвета:

Стилът на живот

Дрехите, които имате в гардероба си, трябва да съвпадат с живота ви сега. Затова не пазете облекла с по-малък номер отпреди 3 години, нито пък дреха, която е била модерна преди десетилетие. Следвайте общото правило: Ако не сте използвали нещо в последните 18 месеца, то значи, че нямате нужда от него. Ако сте в преходен период (например, ако сте родила наскоро, дайте си година, за да видите дали ще си върнете старата форма). В най-идеалния случай чистете гардероба в началото на всеки сезон и да запазвайте само това, което сте носили миналата година, както и класическите скъпи тоалети, които почти никога не излизат от мода.

Сортирайте

Например имате цял куп бели тениски. Или пък 10 чифта сини дънки. Знаете ли реално колко много дрехи от един тип имате? Прегледайте гардероба и вижте в какво трябва да инвестирате и за кое трябва да спрете да харчите. Можете да раздадете/дарите/продадете част от дрехите си на някого. И не се огъвайте. Трябва ви място за нови покупки, нали?

Приятел на помощ

Ако не можете да си решите какво да запазите и от какво да се отървете, консултирайте се с някой друг. Внимателно обаче изберете своя съветник! Предпочетете приятелка, която ще ви предложи конструктивна критика и имате доверие в нейното мнение. Целта е да чуете и друго мнение за това какво можете да използвате, какво ви стои добре и какво все още е модерно.

Изчаквайте

Ние, жените, редовно се утешаваме след тежък ден с един шопинг в мола и накрая се сдобиваме с куп ненужни дрехи, за които в гардероба няма място. Звучи ли ви познато? Ето защо, когато дойде този момент, помислете от какво наистина имате нужда за новия сезон. Можете да си направите и предварителен списък, който да изчаква и когато дойде момента, просто поглеждате и купувате.

Съчетавайте

Най-честата грешка, която дамите правят е, че купуват неща, без да мислят с какво и как ще ги съчетаят. Опитайте се да промените това. Така ще спестите време, пари и енергия. Затова като харесате нещо в магазина, помислете как да го съчетаете с нещата, които имате вкъщи.

Източник: www.missbloom.bg

Снимки: Интернет/missbloom.bg

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода