Категории в блога

Категории Подкатегории

Мис Свят България с кауза срещу трафика на хора

    ЛЮБОПИТНО    0 Коментара 17.10.2016
Мис Свят България с кауза срещу трафика на хора

Днес, по инициатива на “Мис Свят България 2016” – Галина Михайлова, ще се проведе кръга маса, засягаща проблема с трафика на хора. Темата ще събере представители от публичния, частния и неправителствения сектор, където всички заедно ще дискутират наболелия проблем. Събитието ще бъде излъчвано на живо и в социалните мрежи.

Идеята ми е да достигнем и до младото поколение, което в крайна сметка е най-гомелият потърпевш от проблема. Ще направим онлайн стрийминг във Фейсбук, Туитър и YouTube именно с идеята чрез технологиите да достигнем до тях.”, разказва пред „Монитор” Галина.

Благотворителната инициатива е част от подготовката на миската за международния конкурс „Мис Свят”, който ще се проведе през декември в САЩ. „Идеята ни е тук, в България, да проведем информативно събитие, в което български и чуждестранни експерти от различни области като дипломация, обществено здраве, международни отношения, сигурност, морски транспорт, технологии и образование да коментират пречупено през тяхната призма как можем да предотвратим трафика на хора.

Заедно с американеца д-р Иан Ралби тя е в процес на основаване на фондацията Sonder Global, чиято цел ще бъде именно превенцията на трафик на хора. „Ще бъде създадена в Щатите, защото повечето пари, които ще се опитаме да съберем, ще дойдат именно от там. С Иан от доста време обмисляхме да поемем в тази посока, а международният конкурс се оказа идеалният повод за това”, категорична е Михайлова. Със събраните средства ще бъде създадена виртуална реалност, подобна на игра, която да симулира отвличане и ситуации, в които хората са застрашени.

По данни на световни доклади и класации, България е сред първите 11 държави в категорията „най-важни” начални пунктове на трафик на хора.

Източник: codefashion.bg

Снимка: codefashion.bg

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода