Категории в блога

Категории Подкатегории

Какво да правим със старите си обувки?

   0 Коментара 23.12.2019
Какво да правим със старите си обувки?

Всеки в даден момент започва да трупа старите си обувки с въпросителните около тях - какво да ги правя? В повечето случаи ги изхвърляме на боклука, но ако положението не е особено критично, има варианти за тяхното освежаване и допълнително носене. Нека разгледаме трите най-предпочитани момента и използвани аксесоари за целта.

“Обличане” с плат

Това е най-бързото и ефективно решение за прикриването на следите от прокъсване и протъркана материя. Хората, които решават да реставрират старите си обувки, често предпочитат дънковия плат, защото той винаги е на мода и може да се комбинира с голяма част от ежедневното и официално облекло. Как да реализираме подобна идея? Ето няколко ориентировъчни стъпки:

  • очертаване на отделните елементи върху дънковия плат;

  • изрязване с ножичка и налагането им на съответното място за да видим дали пасват;

  • хубаво почистване и обезмасляване на местата, където ще лепим;

  • нанасяне на лепилото върху основата и залепване на всеки от елементите с внимателното им позициониране.

Така ще им придадем нова свежа визия и ще придобият съвсем различен облик. Разбира се, не е задължително да прибягваме до дънковия плат. Може да използваме и допълнителни аксесоари. Важно в случая е да вземем лепило, което да не е на водна основа, така че да е устойчиво на намокряне.

Добавяне на капси

Обувките с капси винаги са били на мода и скоро не се очаква да се превърнат в демоде. Ето защо, добър вариант е облепването с тези декоративни аксесоари, които ще допълнят облика им. Те са лесни за поставяне и изискват просто залепване на желаното място. Важно е предварително да отбележим с молив местата, така че да са на приблизително еднакво разстояние една от друга. Това изискване е ключово за да се постигне желаният ефект.

Обикновено се лепят по периметъра на подметката, като така допълнително я открояват от останалата част на обувката. В магазините има различни разновидности на декорацията им, така че имаме възможност да ги изберем по свое усмотрение.

Панделки и капси

Добавянето на допълнителни аксесоари към вече освежените ни обувки ще им придаде още по-добър външен вид. Панделката е добра идея в тази посока, защото ще отклонява погледите от появилите се застаряващи петна, а в същото време отдалеч ще прави приятно впечатление. Капсите също са отлично допълнение, но не бива да прекаляваме с тях, а просто да ги разположим на местата, където ще са забележими както отпред, така и отзад. 

Разбира се, важен момент е предварително да планираме декорацията, да набавим нужните ни аксесоари и да реализираме проекта.

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода