Категории в блога

Категории Подкатегории

Как да съчетаем роклята с обувки?

   0 Коментара 08.12.2019
Как да съчетаем роклята с обувки?

Добре съчетаните официални обувки с рокля могат напълно да разкрият Вашето усещане за стил и елегантност, така че да получите възхищението на околните и вниманието на мъжката част от човечеството. Дали да изберем отворени или затворени официални обувки или сандали? Как да комбинираме правилно цветовете и да подберем облеклото си според събитието?

Отворени или затворени обувки да изберем

Вида се избира спрямо стила на роклята, така че на първо място е важно събитието, на което ще присъстваме. За романтични и вечерни срещи са подходящи отворените и леки модели, като елегантните сандали на ток с каишки. За ежедневното облекло е възможно обуването и на затворени ниски балерини.

Важно е да се знае, че съчетанието трябва да е направено така, че роклята да се допълва с избраните отворени или затворени официални обувки, за да се сформира цялостен образ, който да подчертава красотата и хармонията на краката.

Как да съчетаем цветовете

Основното правилото при съчетанието на палитрите е, че при корпоративния стил не е приемливо да се използват прекалено ярки цветове. Те демонстрират неангажираност, което не е подходящо при сключване на сделки и преговори с потенциални клиенти. Много често дамите изпитват затруднения при подходящото съчетание на цветовете на отворените сандали и като цяло избират класическите нюанси, които са подходящи за съчетание с множество от разпространените палитри.

Това обаче не Ви откроява от тълпата. Стилистите в тази посока съветват да се насочвате към златистите нюанси с приблизителен на кожата цвят или този на косата.

Какво да изберем според събитието

Както вече беше споменато, за правилния избор е важно събитието, на което ще присъстваме. Така, че има значение вида на роклята:

  • ежедневна - следи се простотата на стила и комфорта. Ако е през лятото, добър вариант са леките и отворени сандали на платформа или на ток, както и балеринките;

  • романтична - лекият и женствен образ е в основата, така че подходящи за случая са елегантните официални обувки на ток;

  • коктейлна - обикновено е до коляното и за нея са допустими елегантни модели от лакирана кожа и на ток;

  • офис - строгият стилен вид е от съществено значение, който може да се придаде с нежни елегантни сандали или затворени велурени ботуши до средата на прасеца.

Добър и изпитан вариант при затруднение в подходящата комбинация е обличането на рокля в класически черен или бял цвят например, а официалните обувки да са в идентичен с този на аксесоарите и на косата нюанс. Така със сигурност ще се откроите с елегантност и стил.

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода