Категории в блога

Категории Подкатегории

Как се прави декупаж върху обувки?

   0 Коментара 06.12.2019
Как се прави декупаж върху обувки?

Декупажът е възможност да вдъхнете нов живот на старите си обувки, така че отново да изглеждат свежи и приятни за окото. Този метод също Ви позволява да ги направите индивидуални, така както Ви харесва, а не така както производителя Ви ги предлага. Как да стане това, нека разберем по-долу.

Какво ни е необходимо?

За да направим красив и ефектен декупаж върху старите си обувки трябва предварително да си подготвим определен набор от инструменти, като:

  • универсален акрилен грунд;

  • лак (лепило) за нанасяне върху тъкан и кожа;

  • акрилен матиращ лак;

  • шкурка, синтетична четка и ножици.

Подобен списък от принадлежности важи за извършването на елементарен процес по облепването на старите  обувки. Ако желаете да извършвате по-сложни изрязвания, то вероятно ще се нуждаете и от допълнителни инструменти. Важно е предварително да сте подготвили определен шаблон, който ще прилагате, като така имате възможност да добавите или премахнете нещо, докато се получи най-доброто.

Бързи стъпки за създаване

Съществуват няколко бързи и лесни стъпки за създаване, които по-долу ще споделим с Вас, с надеждата да Ви улесним в този нелек процес. Стъпките след внимателното и прецизно почистване на съответното място с шкурка, са:

  • Изрязваме - най-добрият и лесен начин за декупаж е изрязването на готови фигурки или други харесвани от Вас илюстрации;

  • Лепим - залепването се извършва с матиращия акрилен лак, така че фигурката или шаблона да се фиксират на мястото си;

  • Покриваме - за да може тази декорация да се запази възможно най-дълго върху материята на старите обувки, тя трябва да се покрие с поне 5 слоя акрилен лак, като за всеки слой трябва да изчакате хубаво да изсъхне;

  • Надграждаме - възможно е старите Ви обувки да бъдат надградени с всякакви декоративни изрезки или ефектни фигурки, които изцяло да променят облика им. В края ще дадем пример за начален опит.

Защо да експериментираме

Експериментирането ще ни позволи да натрупаме повече практика в декупажа и всеки следващ опит ще бъде по-успешен от предходния. Това също ще ни позволи да достигнем до повече нестандартни и в същото време оригинални идеи. Дори при по-задълбочена и продължителна практика, има вероятност да станете толкова добри в декупажа, че да подобрите технологията и да я направите по-дълготрайна, а защо не и да започнете да предлагате подобна услуга, за която хората да Ви плащат? Всичко е възможно!

Описаният процес по декупаж е изключително полезен например за придаване на камуфлажен вид върху старите обувки, след изразяването на различни малки фигурки и тяхното залепване една върху друга. После се оцветяват с различни нюанси на зеленото и в даден момент ще получите камуфлажен ефект, което е добър вариант, като за първи опит. Успех!

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода