Категории в блога

Категории Подкатегории

Обувките, от които краката не се потят

   0 Коментара 05.10.2019
Обувките, от които краката не се потят

Страдате ли от изпотяване на краката, гъбички и други кожни образувания? Знаете ли, че това може да се дължи на носените от Вас обувки? Ако имате подобни проблеми, в настоящия материал ще се опитаме да Ви дадем решения.

Защо краката се потят, в зависимост от обувките

Защото съществуват изкуствени и синтетични материали, които нямат хигроскопична способност, не позволяват проветрение и съответно стимулират потенето. Това особено е забележимо при повишена физическа активност, когато отделяната от тялото топлина е висока. В подобен случай се наблюдава развитие на бактерии, от които всъщност се появяват и неприятните миризми.

Ако обаче използваме обувки, изработени от естествени “дишащи” материали, те имат специфична пореста структура, позволяваща на въздуха да излиза в околното пространство. Също поемат част от потенето, което предотвратява появата на миризми. Ако сте с повишена склонност към потене на краката, то можете да прибегнете и към употребата на допълнителни средства за защита. Ето защо, когато правим покупка, особено актуален е въпросът относно правилния избор.

Как правилно да изберем

Ето няколко нюанси, на които да обърнем внимание, особено ако краката Ви имат склонност да се потят и да образуват миризми след продължително ходене:

  • комфорт - разбира се, най-важно е да се чувстваме добре при ходене или спортуване, така че няма как да не обърнем внимание на този момент. Добър вариант в случая е покупката на половин номер по-голям размер. Този буфер ще поеме колебанията в размера на крака през деня, когато вечерта краката ни незабележимо леко се подуват. Това е факт, дори и ако работите пред компютър седнали цял ден;

  • височина на обувката - колкото по-висока е тя, толкова по-затруднено е проветрението в областта на пръстите и ходилото. За предпочитане е височината да е максимум в областта на глезена, но не и над него;

  • натурални материали - естествените “дишащи” материи, като кожата, велура и памука притежават способността да поемат в порите си част от отделената влага, предотвратявайки образуването на нежелани миризми.

Както вече вероятно стана ясно, основен акцент в процеса по подбора е да заложим на естествените материали, по-често да перем обувките си и да използваме различни медикаменти за защита от изпотяване. В последния случай става дума за прахообразни средства, поемащи част или напълно влагата, така че да се избегне неприятното усещане и да не Ви кара да се чувствате неудобно сред други хора. На онлайн пазара вече се предлагат множество съвременни дизайнерски решения на отлични цени.

  • (5.00 от 5 въз основа на 1 оценкa)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода