Категории в блога

Категории Подкатегории

Шалове от кашмир

    ЛЮБОПИТНО    0 Коментара 29.09.2015
Шалове от кашмир

Изведнъж, както носехме чехли и блузи с къс ръкав, наложи се да наметнем кожените якета, дългите вълнени жилетки и да обуем боти, та дори и ботуши. Да, захладня неусетно и се наложи вечер да си слагаме чорапи и наложително да се сгушим на топло под мекото одеяло. Пренаредихме гардеробите си и извадихме зимните якета. Заедно с всичко това няма как да не споменем и шаловете – онези пъстри и цветни аксесоари, които така обичаме. Шалът е изключително модерен както за жените, така и за мъжете. Със сигурност сте виждали мъже, облечени във вълнени палта и симпатични шалове. Страхотно е! Но да не се отклоняваме повече – шаловете придават цвят на облеклото и винаги привличат погледа. Затова ще ви разкажем как можете да „грабнете” очите на хората с красиви шалове от кашмир.

Кашмирените шалове са част от последните дизайнерски колекции за зима 2015/2016 година. Изработен от фина и мека вълна, кашмиреният шал е най-големият враг на студа!

 

Кралската нишка

Кашмирът е известен още и като „кралска нишка”. Кашмирената вълна е изключително рядка и необичайна. Тя се добива от руното на кашмирски кози, които живеят високо в Хималаите. Тези животни са се научили да пребивават при температура 40 градуса под нулата. Дрехите изработени от тяхната вълна са невероятно меки и не могат да се сравнят с никои други. Освен това те топлят около 8 пъти повече от пуловерите изплетени от друг вид вълна.

При избора на кашмирен шал много важно е да разберете от колко нишки кашмирена прежда е ушит. Това е основният параметър, който определя качеството му. Повече нишки – по-топъл шал. По-малко нишки – по-фин шал. По-нежните и леки шалове са чудесен избор, защото можете да ги носите ежедневно и винаги ще се чувствате комфортно.

 

Цветове

Шаловете за новия зимен сезон са пъстри и цветни. Те са с различни бродерии и маниста. Основните цветове, които се включват в шаловете са злато, бежово, кафяво. Разбира се модните дизайнери са помислили и за жените, които искат да подчертаят визията си с по-ярки цветове. Затова са използвали лилаво, кестеняво, горчица, оранжево и др.

  

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода