Категории в блога

Категории Подкатегории

Романтика за Кейт и Уилям в Тадж Махал

    ЛЮБОПИТНО    0 Коментара 16.04.2016
Романтика за Кейт и Уилям в Тадж Махал

Днес е последният ден на херцозите на Кеймбридж - принц Уилям и съпругата му Кейт, от официалното им посещение в Индия и Бутан.

Днес кралската двойка е посетила мавзолея Тадж Махал.

Кейт, както винаги изглежда прекрасно, като този път е избрала бяла рокля до коляното със сини мотиви.

Двамата са се снимали на същата пейка пред Тадж Махал, на която преди 24 години се е снимала и покойната принцеса Даяна – майка на принц Уилям.

Това е последният ден от кралската визита в Индия, преди да се приберат у дома при кралицата и двете си деца.

Кейт и Уилям били истински впечатлени от Тадж Махал, който е известен като най-големия и красив паметник на любовта в света.

Научили ли сте, че Тадж Махал е едно от най-големите обяснения в любов в историята?

Забележителният архитектурен паметник представлява всъщност мавзолей. Построяването му е било поръчано от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал.

Името на владетеля всъщност означава „Господар на света“. Той е третият син на император Джахангир, който има общо 14 деца.

Шах Джахан е имал много законни съпруги, вследствие на политически наложени бракове, но единствената жена, която искрено е обичал била Мумтаз Махал (Възвишената в двореца). Тя е придружавала владетеля във всичките му пътувания и военни походи. За съжаление Мумтаз умира на 39-годишна възраст при раждането на 14-тото им поред дете.

На смъртния си одър тя моли Шах Джахан да ѝ построи великолепна гробница и той наистина го прави. Строежът и окончателното завършване на Тадж Махал съсипва финансово страната, но това не разколебава Джахан. Той хвърля всичките си усилия в изграждането на мавзолея, който пък от своя страна се превръща в изумителен архитектурен паметник.

Източник: edna.bg

Снимка: Getty/Images

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода