Категории в блога

Категории Подкатегории

Пътуванията водят до отслабване и още нещо

    ЛЮБОПИТНО    1 Коментар 08.04.2016
Пътуванията водят до отслабване и още нещо

Понякога проучванията ни съобщават изводи, които ни се иска да не бяхме чували. А понякога се появяват проучвания като това, което ще ви представим. Според него пътуванията имат редица ползи, сред които отслабване, повече секс и чувството, че сме по-млади и енергични.

Според американската компания Expedia, която е анкетирала 31 млн. пътуващи през миналата година, 81% от пътешествениците се чувствали по-добре след ваканцията си. Какви са причините ли? Много от запитаните отговорили, че са свалили килограми, придобили са увереност и са правили повече секс.

Ваканцията е символ на почивката, която помага да подобрим настроението си. Психологът д-р Линда Пападополус, която е провела проучването, обяснява: „Тогава си свободен да правиш толкова много или толкова малко неща, зависи само какво искаш и затова хората се чувстват по-спокойни и отпочинали. Пътуванията помагат да се намалят нивата на хормона на стреса – кортизол. С намаляването на стреса и безпокойството, настроението се подобрява значително и това води до редица ползи – по-добро самочувствие, повишена мотивация и продуктивност, по-оптимистично виждане за света.

Повече от 1 млн. пътешественици са отговорили, че са свалили килограми, докато са пътували. Все пак много пътувания изискват повече физическа активност, отколкото ежедневно сме свикнали.

Разходките сред природата също оказват влияние: „Излагането на слънце в умерени граници повишава отделянето на хормона на щастието – серотонин,” казва д-р Пападополус. И докато говорим за физически дейности – 1 млн. от запитаните са отговорили, че сексуалният им живот се е подобрил.

Така че – пътешествайте повече!

Източник: dama.bg

 • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Свързани статии

1 Коментар

  • Avatar
   Отслабване
   Jul 22, 2018

   Препоръчвам тази страхотна статия за 120 доказани метода за бързо отслабване https://www.mirtamedicus.com/otslabvane-burzo-lesno/

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода