Категории в блога

Категории Подкатегории

5 чифта обувки за зимата – по един за всеки повод

   0 Коментара 10.12.2018
5 чифта обувки за зимата – по един за всеки повод

Ако доскоро все още се чудехме какво точно да облечем, поради променливите температури, то вече е повече от ясно, че зимата настъпва все по-настоятелно. Затова е време категорично да се ориентираме към ботите и ботушите… и да не забравяме домашните чехлички. С тях празниците ще са още по-уютни и приятни. Добре е да помислим за всеки повод и момент, за да изпълним ваканцията си с удобство и спокойствие. Седнете и ясно си „начертайте“ в ума какви дни ви предстоят – гости, банкети, пътувания, и какви обувки ще са ви необходими.  Ако не успявате да се концентрирате – ето кратък списък.

 

Ежедневни

Обърнете внимание на подметката на ежедневни обувки, материала на изработка, вътрешният хастар и непропускливостта. Това са основните точки, върху които трябва да мислите. Най-важен е комфортът ви във всекидневието. И така!

 

  • Много подходящо за ежедневните ботуши е кожата да е естествена, но не особено мека и тънка – обърнете внимание на това. Ако не е плътна, ще оставя петна след намокряне и няма да сте особено доволни. Разбира се този вид е много по-сигурен и удобен за студените дни;

 

  • Плътната подметка ще държи ходилата ви изолирани от снежната покрива или от студената и мокра настилка;

 

  • Вътрешният топъл хастар е подходящ и дори задължителен. Дебелината му зависи от желанията ви и от самия вид, който ще си закупите. Но вече се предлагат модели с пухкава и естествена подплата, така че имате избор.

Официални

Както вече споменахме – предстоят коледни партита с колеги и приятели. Затова бързо помислете какви дрехи и рокли имате, за да подберем и елегантните обувки с ток.

 

  • Дебелият ток е по-практичен и устойчив за този сезон. Можете да го използвате както през деня, така и вечер. Свободата на стъпалата ви е гарантирана;

 

  • Разбира се, за да бъдете напълно елегантни и нежни – спрете се на тънкия ток. Все пак ще ви е необходим за вечерта, а и с него ще можете да си позволите по-секси визия.

 

Спортни

Безспорно е тяхното присъствие. Често ще ви се налага да ходите до магазина, набързо да закарате детето с колата до роднини, да отскочите до някоя приятелка. Затова спортните боти ще са ви много полезни.

 

  • Нека поне да покриват глезените ви. Все пак се грижите и за топлината ви. Плътен клин ще свърши чудесна работа;

 

  • Не е нужно да залагате на скъпи видове, защото има чудесни непромокаеми от еко кожа;

 

  •  Но е добре да изберете дебела вата или не толкова, но поне достатъчно задоволяваща, за да не се налага да обувате много дебели чорапи.

 

Ботуши

Е без тях в снега е просто невъзможно. Независимо дали искате да сте стилни или не чак толкова, добре е да ги имате, особено за дълбоките преспи. Ботушите са великолепна защита във всеки смразяващ ден. Те са топлите „ръкавички“ за краката ни.

 

Домашни пантофки

Времето у дома, особено през този период на годината, е прекрасно. Изпълнени с уют, ухание на печива и топлинка – в сърцето и душата. Неслучайно всеки се сеща за чехлички или пантофи като подарък. Топлите крака доставят комфорт на цялото тяло.

 

  • (5.00 от 5 въз основа на 2 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода