Категории в блога

Категории Подкатегории

Как се почистват велурени обувки?

   0 Коментара 16.12.2019
Как се почистват велурени обувки?

Велурените обувки са много атрактивни и красиви, но подобна кожа изисква специфична грижа и начин на почистване. В същото време е лесно да бъде изцапана, но когато знаете как правилно да подходите в подобна ситуация, можете значително да удължите дълготрайността на новите си обувки и да продължите да им се радвате. Ето няколко изпробвани във времето варианта.

Мицеларна вода

Важно е да се отбележи, че петната и замърсяванията по обувките е значително по-трудно да се отстранят от подобен тип кожа, в сравнение с онези, които са с гладка повърхност, която просто можеш да забършеш. Ето защо, по-долу ще споделим някои трикове с мицеларна вода. Тя съдържа т.н. мицели, представляващи естери, абсорбиращи замърсяванията. Подобна течности обикновено се използва за отстраняване на грима, но явно се справя и с премахването на замърсителите от повърхността на труднопочистващи се материи, като велура.

Трябва просто да изсипете няколко капки от течността върху мек марцал и да започнете леко да търкате върху замърсеното място до пълното му отстраняване.

Четка с велурена гъба

Когато притежавате правилните средства и инструменти, почистването и отстраняването на замърсяванията от обувките става бързо и ефективно. Например, при наличието на четка с велурена гъба, процедурата се случва по следния начин:

  1. на първо място, изчеткайте хубаво замърсеното място с подходящата за целта четка, отстранявайки прахта.

  2. след като вече сте “разрошили” материята, можете да използвате подходящата гъба за велур, с която по-прецизно да изчистите мръсотията.

  3. нанесете подходящ препарат за почистване, изчакайте според препоръчителното на етикета време за действие и третирайте повърхността с гъбата.

  4. направете финално почистване и отстраняване на останалия препарат и оставете да изсъхне.

Пила за нокти

Това е много лесен и ефективен начин за почистване, който може да бъде приложен дори и докато сте на път или сте се изцапали по невнимание в най-неподходящия момент. Условието е пилата да не е прекалена едра за да не нарани материята. През образувалото се петно, минете внимателно с нея и след около минута, замърсяването ще изчезне.

Препарати

В специализираните магазини има много и различни препарати за третиране на замърсяванията по подобен тип кожа. Важно е обаче, предварително и внимателно да прочетете препоръките за употреба на производителя и да ги спазите, за да запазите обувките си непокътнати. Важно е да се доверявате на доказалите се брандове в бранша, като потърсите например мнение от други хора, които са използвали конкретен препарат и са доволни от него.

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода