Категории в блога

Категории Подкатегории

Как да съхраняваме летните си обувки

   0 Коментара 24.10.2019
Как да съхраняваме летните си обувки

Есента вече е факт, а това означава, че е време да извадим и есенните си дрехи и обувки, а летните да ги съхраним, така че другото лято пак да са годни за носене. Какво да направим в тази посока? Нека Ви разкрием няколко наши изпробвани тайни.

Предпазени от прах

Добър вариант е обувките преди да се приберат, добре да се изтупат от праха, да се почистят и така да бъдат прибрани, че да са защитени от последващо замърсяване. За целта, използвайте някаква кутия или подходящ контейнер, чиято големина да е достатъчна и с подходящото пространство. За препоръчване е ако използвате контейнер, той да е прозрачен, така че да успеете да различавате отделните разновидности, ако сте съхранили и други обувки.

Почистване преди прибиране

Изключително препоръчително е преди съхранението, праха и мръсотията да бъдат отстранени. Това ще запази материята им здрава и непокътната. Ще ги поддържа свежи и приятни за следващото им обуване. Важно е да се отбележи, че при изпирането, трябва много добре да са изсъхнали и тогава да бъдат прибрани, защото в противен случай ще се вмиришат и ще се появи мухъл по тях.

Препарати против вредители

Изключително добър вариант е летните обувки, преди да се приберат за съхранение, да се напръскат с подходящ препарат против вредители. Той ще запази тъканта и материята свежа, а също ще ги предпазва от влагата и нейната абсорбция от материята. Ще ги запази меки и приятни за обуване, дори и след дълъг престой на съхранение. На българския пазар се предлагат подобни препарати във вид на спрей.

Сухо и проветливо място

Абсолютно препоръчително е да са прибрани на тъмно и проветриво място, така че да не избледняват и материята им да не се вмирисва. В същото време обаче, не бива да се държат на студено през зимата, защото това ще втвърди и наруши структурата на тъканта. Температурата трябва да е стайна, така че по-добрия вариант е съхранението в домашни условия в някой шкаф. 

Към днешната дата, в повечето помещения се използват климатици за охлаждане или изстудяване, а те притежават и филтри за пречистване на въздуха, което е добре за летните обувки.

Ето и още няколко бонус съвета от нас:

  • добра практика е във вътрешността да се поставя смачкана на топка хартия, като по този начин се цели запазване на формата;

  • за почистването използвайте само четки с фин косъм, който няма по никакъв начин да нарани или повреди материята;

  • не хвърляйте отделните чифтове накуп, а дръжте всеки от тях поотделно грижливо прибран;

  • добър вариант е увиването им в бяла чиста тънка хартия, която ще играе ролята на допълнителен протектор и абсорбатор на влагата.

Ако все пак решите да прибегнете до покупката на нови по-модерни варианти, то можете да го направите онлайн или офлайн на значително евтини цени.

  • (5.00 от 5 въз основа на 1 оценкa)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода