Категории в блога

Категории Подкатегории

Как се разширяват лачени обувки?

   0 Коментара 16.12.2019
 Как се разширяват лачени обувки?

Съществува вероятност, при покупката на нови обувки от лак, да са малко по-тесни, но този проблем има своето решение, чрез лекото им разширение. Съществуват различни начини за това и в следващите редове ще опишем някои от тях за приложение у дома.

В домашни условия

Това е материя, която има нужда от временно носене за да се отпусне и да се адаптира по извивките и размера на крака, но често искаме това да се случи веднага, защото предизвиква дискомфорт. Съществуват някои леки трикове за бързо решение на проблема и за осигуряване на така желания комфорт от новите ни обувки от лак. Ето няколко изпробвани трика:

  • дебел чорап - той може да бъде вълнен или от друга дебела, например памучна материя, така че крака леко да се разшири, което ще окаже опън върху кожата. Необходимо е само известно време да ги поносите;

  • вода - най-често, ефективното решение в случая е употребата на хавлиена кърпа напоена с топла вода, в която се увиват обувките и се поставят в торбичка. От нея може да се изсмуче въздуха за предотвратяване на появата на мухъл и миризми. Оставете ги да престоят 8-10 часа. Можете да ги държите над пара от вода или направо да ги намокрите с хладка вода и ще ги отпуснете;

  • спрей - предлагат се специални спрейове за омекотяване на лачената кожа, просто като я напръскате на местата, където Ви стяга. Необходимо е обаче веднага да обуете обувките от лак и преди употреба да разклатите флакона.

Винаги може да се обърнете към обущар

Обущарят е човек, който би трябвало да знае как да се справи добре с проблема. Той също така има и подходящи инструменти и нужните препарати, така че да обработи материята за да се отпусне. Разбира се, не очаквайте от подобен специалист да извърши чудеса, тъй като той може просто максимално да отпусне материята, но не и да я разширява, разтяга и т.н - това ще съсипе обувките, изработени от лак.

Разбира се, ако майсторът е доказан и той не успее да се справи, то единствения вариант е покупката на нови модели от лак, чийто номер е по-добре подбран. Ако сте правили опити за разширение и има следи от това, то най-вероятно няма да успеете да ги върнете обратно в магазина, но ако подобни следи липсват и добрият търговски вид е запазен, то може и да имате успех.

Разбира се, както винаги, препоръчваме да се обръщате само към магазини, които са отдавна на пазара и имат вече стабилно реноме и множество доволни клиенти. На първо място те ще Ви продадат качествени обувки от лак и на второ - ще направят всичко възможно да Ви съдействат в определена ситуация.

  • (0 от 5 въз основа на 0 оценки)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода