Категории в блога

Категории Подкатегории

Как да познаем оригинални обувки?

   0 Коментара 23.12.2019
 Как да познаем оригинални обувки?

Всички знаем, че днес на пазара има множество фалшификати на обувки, които на пръв поглед са досущ като оригиналните, но на значително по-ниски цени. Как обаче да разграничаваме наистина фалшивите обувки от марковите аналози, какви са белезите за това и къде да ги откриваме?

Опаковката

Обикновено, при марковите оригинални обувки данните от опаковката и тези на етикета на езика съвпадат. Също: 

  • кутията трябва да е с точната големина и да липсват огъвания и деформации;

  • да има добър търговски външен вид, което предполага липса на мръсотия, скъсвания и смачквания;

  • показаните на кутията обувки е редно да съвпадат по цвят, модел и номер на съдържанието;

  • при наличие на QR код върху кутията, редно е да го сканирате и да проверите информацията, която е закодирана в него - тя трябва да е свързана точно с конкретния модел.

Материята

Както беше споменато по-горе, обикновено репликата са значително по-евтините аналози от оригиналните, така че те са изработени от по-нискокачествени и съответно евтини материи. Това обикновено са изкуствени аналози, които изпускат неприятна миризма на синтетика и някаква химия. Също така, при фалшификатите, материята в областта на подметките е значително по-твърда от тази при марковите.

Поставете двете обувки една до друга и проверете тяхната симетрия. Отделните шарки по тях и допълнителните елементи да са симетрични една на друга и да няма каквито и да е различия между тях. Височината им също трябва да е еднаква, а отвътре материята да не е набръчкана.

Подплатата във вътрешността да е гладка и да не е набръчкана, а също в областта на пръстите отвътре не бива да има топчета и следи от носене. Стелката да е чиста, а надписа на бранда върху нея - непокътнат.

Важно е също да липсват каквито и да е наченки на стърчащи конци, разшиване и разлепване. Следите от лепило около подметката да не са над 2 мм, а шевовете да са симетрични и еднакви. Материята при истинските маркови решения задължително е естествена, а при обуване и ходене, крака се чувства комфортно и нищо не Ви убива. При продължително ходене, не трябва да чувствате дискомфорт, умора на крака или поява на зачервявания и рани.

SKU номерът

Тов е индивидуалният номер на партидата и при оригиналните маркови решения, той се намира върху кутията и етикета на обувките. Вероятно е излишно да споменаваме, че на двете места той трябва да съвпада. При възможност проверете го в интернет чрез мобилно устройство, като така ще можете да видите дали наистина в ръката си държите оригинални маркови продукти.

  • (5.00 от 5 въз основа на 1 оценкa)
Даниела Граховска

Добавяне на коментар

Име:
E-mail: (не се публикува)
Коментар:*
Въведете кода